8/16/2014

Minden rendben van

Lassan vége a nyárnak. Hűvös szelek járnak… Most megint más vagyok, sokat dolgoztam magamon, ismét változtam. Sokat tanultam, legfőképpen magamról. Az ember csak akkor ismerheti meg önmagát, ha halad előre, amikor akar és képes is változni, érzelmileg fejlődni. Mindig az történik velünk, ami a legjobb számunkra. Ha én változok, akkor változik minden más is körülöttem. Mindig minden mozgásban van, muszáj ezt elfogadni.


Megszületett bennem valami azáltal, hogy megszabadultam sok elnyomó gondolattól és fájdalomtól. No, nem mindentől, van még munkám bőven. Én akartam, nagyon akartam és mindent elkövettem azért, hogy tényleg higgyek is abban, hogy egyedül is bármire képes vagyok, úgy, mint akkor, amikor öt éves voltam. Megtudtam, hogy nem szabad félnem, bíznom kell magamban és az Univerzumban. De mindenekelőtt szeretnem és elfogadnom kell azt, akit reggelente a tükörben kémlelek. Ami volt, megtörtént, elmúlt, vége, már nincs dolgom vele. Köszönöm, hogy velem volt, de már nincs szükségem rá.  Jó úton haladok, és rengeteg kitartásra van szükségem ahhoz, hogy ne térjek le róla. Olyan irányból igyekszem megismerni mélyebben magamat, ami számomra nem igazán ismert korábbról. Utazok… Mert mindannyian utazunk. De már tudatosabban, mint ezelőtt. Sokat tettem azért, hogy idáig eljussak. Gondolataim megújítása iszonyú nehéz. Az előttem álló feladatok legnehezebbike. Folyamatosan ezen dolgozok. Ahogyan a könyvekben is meg van írva, az egóm játszik velem és próbál becsapni, mert nem érti az új gondolatokat. Számára ez idegen, ismeretlen terep. De nem adom fel!


Pár napot az otthonunktól távol tölthettünk egy pezsgő nagyvárosban és környékén. Nagyon szeretem a nyüzsgést ilyenkor, számomra ez az igazi kikapcsolódás. A sok program, látnivaló és a barátok elterelték a figyelmemet a hétköznapok gondjairól. A nyaralás minden pillanatában valami olyat csinálhattam, amit igazán szeretek. Kicsit lehangoló volt visszatérni a szürkébb hétköznapokba. Két napig nem értettem mi bajom van, mert legtöbbször csak ültem szótlanul és néztem magam elé, vártam, hogy meghallom azt a zajt, amit egy nagyváros hallat nyár közepén, de hiába kerestem, felébredtem. Otthon vagyok. Otthon, a ’mézeskalács otthonunkban’, jó helyen. Minden rendben van.


Szeretem a szépet. Megtalálom több dologban. Köztük vagyok igazán önmagam és boldog ember. Bármi lehet szép: egy város, egy virág, egy étel, egy táj, egy ruha, egy ember, egy fotó, egy festmény, egy mosoly, egy tekintet, de még a szomorúságban is találok szép részleteket. Szeretek ilyen témákban nézelődni, mert inspirálnak, ötleteket adnak és színesebbé teszik az életemet. Szükségem van az efféle kikapcsolódásra is. A szépség ott van mindenben, még az asztal szélén maradt morzsában is, csak észre kell vennünk. Ott van egy kisgyermek csillogó szemeiben, a harmatos fűszálakon, kedvenc könyvünk lapjain, az emberek őszinte kacajában, egy kézfogásban, egy ódon épület szomorú falai közt és még sorolhatnám. Ez az élet és én szeretek élni! Az életben alkotni, adni, azon belül is egyedit és szépet adni, szépet mutatni, másokat megajándékozni. Ha tudjuk miért élünk, mi a feladatunk és célunk, akkor nincs baj. Ahol jól érezzük magunkat, ott vagyunk önmagunk, ott teljesedhetünk ki és alkothatunk maradandót.


Változik minden, az egész világ és benne mi is, emberek.  Részei vagyunk ennek a gépezetnek. Mindannyian egyediek és megismételhetetlenek vagyunk. Értékesek magunknak és egymásnak. Személyes küldetésünkkel együtt jöttünk ide élni, a saját történetünket megírni, megvalósítani az álmainkat.  Ha béke van bennünk önmagunkkal és a világgal szemben, akkor nem számít hány ősz hajszálunk van, és hogy szaporodnak a ráncaink.




2 megjegyzés:

  1. Jó Neked. Hogy minden rendben van. Nálam semmi sincs rendben. Illetve valami mégis, a felismerés, hogy változtatnom kell. A felismerés, hogy el fogom hagyni őt, mert már nem szeretem, de a nagyobb baj, hogy nem is tisztelem. Hitelét vesztette, már a lélegzetvétele is csak idegesít. Hogy fordulhat át valami ekkora undorba? Ez szörnyű.

    VálaszTörlés
  2. A "Minden rendben van" mondat Louise L.Hay-től jön.Ha nyugtatni akarom magamat,akkor ezt mondom.De ez ki is derül a posztomból. Nem ismerem a problémádat,de az már fél siker,ha eldöntötted,hogy változnod kell.Így indul az egész!Kitartást kívánok hozzá!

    VálaszTörlés